Claudiu-Remus Minea, candidatul USR Plus la Primăria Mizil: ”Toţi ne dorim să locuim într-un oraş plin de oportunităţi şi cu o bună calitate a vieţii”

Claudiu-Remus Minea, candidatul USR Plus la Primăria Mizil: ”Toţi ne dorim să locuim într-un oraş plin de oportunităţi şi cu o bună calitate a vieţii”

Îmbunătăţirile majore nu vor veni peste noapte (după schimbarea primarului şi a consiliului local), pentru ca instituţiile locale nu sunt pregătite pentru schimbări majore. Primăria Mizil are şefi de departamente, cu câteva excepţii notabile, incompetenţi sau de rea credinţă, iar în rândul personalului nepotismul este în floare.

Vom începe prin urmare cu cateva lucruri simple, care vor îmbunătăţi imediat viaţa mizilenilor:

-curăţenie în oraş
-reevaluarea sistemului de colectare a gunoiului
-eliberarea trotuarelor de maşinile parcate
-reevalurea trecerilor de pietoni, în tot oraşul (inclusiv marcarea lor)
-reinstaurarea ordinii şi liniştii, inclusiv pe timpul nopţii
-transparentizarea activităţii primariei şi a consiliului local
-începerea folosirii, pe scară largă, a dezbaterilor publice cu cetăţenii
-înfiinţarea „Administraţiei străzilor”
-reorganizarea structurilor pentru activităţile extra-şcolare ale copiilor (casa de cultură, clubul sportiv, sala de sport)

In paralel, vom începe reorganizarea primăriei şi a instituţiilor subordonate, astfel încât să le facem capabile să îşi îndeplinească misiunea pentru care există. Obiectivul este de a reduce cheltuielile de funcţionare ale primăriei şi de a avea fonduri suplimentare pentru investiţii şi dezvoltare.

Pe termen lung (2020-2024), acţiunile primăriei şi ale consiliului local vor fi orientate pe două direcţii:

  1. Creşterea prosperităţii mizilenilor (firme locale mai puternice, capabile să ofere locuri de muncă mai bine plătite, oportunităţi de afaceri şi de carieră)
  2. Creşterea calităţii vieţii (acces la un nivel mai bun de educaţie şi sănătate, siguranţa cetăţeanului, acces la infrastructură de calitate, posibilităţi sporite de petrecere a timpului liber)