Valentin Alexandru Dochița: ”Candidez pentru că sunt convins că pot face din Iordăcheanu un far al dezvoltării rurale în Prahova”

Valentin Alexandru Dochița: ”Candidez pentru că sunt convins că pot face din Iordăcheanu un far al dezvoltării rurale în Prahova”

Sunt Valentin Alexandru Dochita, candidatul USR Plus la Primăria Iordăcheanu. Am 29 de ani, sunt tată, soț și un inginer responsabil. Sunt născut, crescut și educat în Iordăcheanu, comuna de care, din păcate, azi îmi e milă. Îmi e milă pentru că, ajunși într-un moment în care țara începe să intre tot mai adânc pe o traiectorie europeană, comuna mea natală pare încremenită în timp. Îmi e milă pentru că numărul locuitorilor scade de la an la an. Îmi e milă pentru că în Iordăcheanu am avut ghinionul să avem de ales mereu între politicieni cu planuri înguste ce s-au rezumat la binele familiei si al apropiaților.
De ce m-am hotărât să candidez
Răspunsul e simplu. Dacă noi, tinerii, atâția câți am mai rămas, nu ne ridicăm din fotoliu și nu mergem către locul de unde se iau decizii pentru comună, atunci cine o va face? Candidez pentru că sunt convins că pot face din Iordăcheanu un far al dezvoltării rurale în Prahova. Candidez pentru un suflu nou în primărie, pentru că sunt sătul de bătut pasul pe loc.
Care sunt lipsurile comunei Iordăcheanu
Cred că mi-ar trebui un spațiu de 12 ore într-o emisiune TV pentru a putea vorbi despre asta. Gaze, canalizare, iluminat public stradal, drumuri de calitate, servicii medicale, școli moderne, etc. Sunt lipsuri pe care, din nefericire, le vedem în bună parte din Prahova. Sigur, motivul principal este clar, corupția, alături de o politizare până la refuz a instituțiilor publice.
Ce voi face după alegerile locale
Vreau ca prima zi de după alegeri să fie și ziua în care vom începe cu un audit în primărie. Doar cunoscând situația reală putem așeza pe hârtie un plan solid de dezvoltare. Îmi voi sufleca mâinile și voi începe munca de la prima oră. Oamenii s-au obișnuit greșit, cred eu, să spună ,,fotoliul de primar”. Pentru mine e doar un scaun pe care se va pune praful. Primarul unei localități precum Iordăcheanu nu are de ce să stea în birou. La cum arată comuna nu se poate discuta de un fotoliu de primar ci mai degrabă de salopeta de primar.