Andrei Mazilu

Candidat Senat

Andrei Mazilu

Andrei Mazilu

Sunt Andrei Mazilu, sunt născut în Ploiești, inginer mecanic în domeniul Oil&Gas, cu studii de Business Administration la Skema Business School în Franța. Din 2006 m-am stabilit în Norvegia. De-a lungul carierei profesionale am lucrat pe proiecte onshore și offshore în România, Norvegia, SUA, Italia, Orientul Mijlociu.

Am participat la dezvoltarea unuia din primele proiecte eoliene offshore din lume. Am activat în echipe formate din manageri, ingineri proiectanți, tehnicieni, și consultanți, care aveau o diversitate foarte mare, atât ca naționalități cât și ca specializări. Unele dintre proiectele pe care am colaborat s-au întins pe mai mulți ani și au implicat investiții de ordinul miliardelor de dolari. Dupa 15 ani petrecuti in Norvegia, la revenirea acasă, am fost angajat la S.C. Hale și Piețe S.A. Ploiești în funcția de director adjunct, și prin concurs, am castigat un mandat de 4 ani, întrerupt la bunul plac al primarului în funcție, pentru pune în loc un membru ProRomânia (PSD). În prezent sunt Project Manager pe un mare proiect de dezvoltare a infrastructurii din România.

În Diaspora am avut prima acțiune civică cu ocazia OUG13, când am fost organizatorul protestelor din Norvegia. Am fost surprins plăcut de succesul acțiunii, la protest venind mai multe persoane decât puteam spera, inclusiv mulți cetățeni norvegieni (prieteni, cunostințe, dar și rude ale românilor stabiliți acolo).

În partid m-am înscris imediat după fondare, am participat la constituirea filialei Norvegia, al cărei coordonator am fost ales, apoi am fost ales ȋn Biroul Judeţean Diaspora, responsabil strângere de fonduri. Am participat la toate convențiile naționale (pe cheltuiala proprie), la Comitetul Politic octombrie 2021, la Congresul de fuziune USRPLUS, și la Congresul de validare a președintelui USRPLUS 2022.

Din 2021 sunt membru în USR Prahova, iar prin candidatura mea la funcția de senator

intenționez să utilizez atât cunoștințele mele profesionale, cât și larga experiență internațională, alături de abilitățile mele personale, pentru a susține o viziune de dezvoltare și modernizare a legislației Statului Român, prin:

· Reforma administrativă a României (comasarea județelor, a comunelor, integrarea comunelor periurbane în municipiile adiacente). Există o mare problemă a împărățirii administrative a României, care menține localități aproape depopulate și județe mult prea mici pentru a susține proiecte de anvergură.

· Reforma electorală prin reducerea numărului de parlamentari (la 300) conform referendumului, redistribuirea lor conform ultimului recensământ, inclusiv pentru diaspora. Introducerea votului în două tururi pentru primari și președinți de consilii județene.

· Sprijinirea adoptării legislației necesare pentru desființarea diverselor instituții parazitare /inutile și reducerea risipei bugetare, inclusiv desființarea reală și imediată a pensiilor speciale.

· Reducerea graduală a programului de lucru (normă întreagă), în concordanță cu celelalte state europene, precum și cu tendințele actuale, în primul an cu 4 ore săptămânal (36 ore săptămânal), ulterior cu câte 2 ore în următorii 2 ani pentru a se ajunge la un program cu normă întreagă de 32 ore săptămânal sau 4 zile lucrătoare.

  • Sprijinirea legislației pentru reducerea impozitării salariilor, care este printre cele mai mari din lume.

  • Continuarea integrării depline a României în Schengen și OECD, precum și trecerea la moneda unică.

  • Digitalizarea completă a tuturor instituțiilor publice.

  • Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.