Cătălin-Adrian Ignat

Candidat Senat

Cătălin-Adrian Ignat

Cătălin-Adrian Ignat

Cătălin-Adrian Ignat are 47 de ani, este căsătorit și tatăl a doi copii, o fată de 14 ani și un băiat de 7 ani, iar dorința ca aceștia să crească și să rămână într-o Românie democratică și dezvoltată este lucrul care l-a motivat cel mai mult în alegerea sa de a face politică.

A făcut acest pas în 2019, când a devenit membru USR și de atunci a participat cu succes la trei runde de alegeri consecutive. În prezent este vicepreședinte al filialei municipale Ploiești a USR și liderul de grup al consilierilor județeni USR în cadrul Consiliului Județean Prahova.

A absolvit Colegiul Național Mihai Viteazul din Ploiești, a studiat și a obținut licența în economia comerțului, turismului și serviciilor la UPG Ploiești, a urmat cursuri post-universitare de specializare în managementul petrolului și a definitivat masterul cu tema Strategii în Afaceri Internaționale la aceeași universitate.

A făcut sport de performanță, practicând voleiul ca jucător, iar pentru o lungă perioadă de timp a activat ca arbitru de volei. De altfel, pasiunea pentru sport și pentru valorile acestuia l-au determinat să accepte poziția de președinte neremunerat al Consiliului de Administrație al clubului sportiv al județului Prahova.

În plan profesional, Cătălin Ignat și-a început și dezvoltat activitatea în mediul privat înca din timpul facultății, trecând prin aproape toate etapele din 1997 până în 2014. Pe acest parcurs a fost angajat cu jumătate de normă, agent de vânzări, economist, director adjunct de marketing sau manager, atât la firme cu capital românesc, cât și la firme cu capital străin sau reprezentanțe ale unor companii europene de comerț exterior. A acumulat de asemenea experiență antreprenorială, ca administrator de societate comercială și persoana fizică autorizată. Începând cu anul 2014 este angajat ca economist în cadrul CONPET.

Pe plan politic, este de departe cel mai activ consilier județean prahovean în domeniile mediu, turism si sport, lucru demonstrat de numeroasele sale intervenții și interpelări către autorități în legătură cu problemele din aceste domenii.

Aceste teme, alături de cele care îi sunt familiare prin natura pregătirii și carierei, se regăsesc și în agenda sa de candidat la Senat: reducerea taxelor pentru angajați și mediul antreprenorial, o politică fiscală predictibilă și avantajoasă care să stimuleze și reîntoarcerea românilor care muncesc peste hotare, dezvoltarea turismului și a comerțului exterior, dezvoltarea sportului și mai ales a celui pentru copii și juniori și sportul de masă, măsuri eficiente și performante de control, măsurarea și reducerea poluării, precum și o politică externă activă și inteligentă, bazată pe prezența României în cadrul Uniunii Europene și NATO.