Cristian Apostol

Cristian Apostol

Vicepreședinte USR Prahova

Sunt tatăl a doi băieți, sunt manager, sunt inginer (absolvent de Facultatea de Tehnologia Prelucrării Petrolului si Petrochimie, UPG Ploiești) și mai nou sunt candidatul Alianței USR-PLUS pentru președinția Consiliului Județean Prahova.

 

Lucrez în zona de companii multinaționale în domeniul petrolului de mulți ani, cu o experiență reală în acest domeniu mai ales în proiecte complexe de tratamente chimice, implicat activ în proiecte din mai multe țări europene, proiecte din zona Mării Caspice dar și din Australia sau zona Africii.

 

La acest moment coordonez echipa tehnică a companiei pentru zona de Europa Continentală și Zona Caspică având personal din țări și locații diferite, sunt implicat activ în diverse formate de ședințe de la nivel de echipe de proiect până la nivel de buget al grupului tehnic, sunt obișnuit să lucrez într-un mediu cu personalități complexe și provocatoare iar a produce rezultate pozitive este unul din obiectivele mele în cadrul companiei.

 

Numele meu este Cristian Constantin Apostol

 

După mai mulți ani în care activitatea profesională a însemnat vizite de lucru în peste 30 de țări de pe 5 continente, coordonând echipe tehnice și îndeplinind cu succes obiectivele propuse, am revenit în România cu convingerea că pot schimba viziunea la nivel de localitate, județ și de ce nu, la nivel național. Am venit cu visuri mari, de a digitaliza activitatea tuturor administrațiilor locale sau județene, accesând fonduri europene și contribuind astfel la dezvoltarea zonei rurale, din punct de vedere economic și social, dar și a zonei urbane unde avem parte de o administrație îmbătrânită și care refuză încă să privească către viitor.

 

În teren însă, m-am lovit de o realitate cu totul diferită: bariere administrative la tot pasul, birocrație și peste toate, dezinteresul autorităților locale și mai ales județene. În legătură cu acest din urmă aspect, pot spune că județul Prahova se confruntă cu o lipsă de gestiune responsabilă a gunoiului, multe comune fiind înconjurate de deșeuri depozitate în locuri puțin sau deloc amenajate  și tolerate de autoritățile locale și de mediu. Candidez tocmai pentru că mă revolta dezinteresul autorităților locale în astfel de situații, pentru că vreau ca mediul rural prahovean să nu mai fie reper de sărăcie și delăsare iar poluarea prahovenilor să nu mai fie un exemplu negativ în Europa.

 

O altă preocupare majoră pentru mine este sistemul bugetar la nivel local și județean. Nu îmi imaginam, ca într-o țară europeană, în secolul XXI, să existe un număr așa de mare de achiziții prin SEAP la care se mimează doar transparența, acestea achiziții fiind de fapt deja adjudecate și apoi doar mimată transparența achiziției. Acest aspect, conjugat cu situația firmelor abonate la banul public local sau județean, ne dau o imagine a viitorului sumbru care așteaptă această zonă a țării. În calitate de președinte al Consiliului Județean Prahova, voi face toate demersurile și îmi voi îndrepta atenția pe responsabilizarea achizițiilor din banul public și mai ales spre diminuarea acestui fenomen de mimare a transparenței folosirii banului public printr-o măsură simplă și la îndemâna oricărui președinte de CJ – nicio achiziție nu se încheie mai devreme de 3 zile de la data publicării în SEAP.

 

Ultimul motiv pentru care m-am decis să candidez este viitorul și siguranța tinerilor. Sprijin activ implicarea tinerilor în toate domeniile de activitate, sprijin responsabilizarea lor fără a pune presiune, sprijin un viitor care trebuie clădit de generația din care fac parte. Evoluția și mai ales puterea acestui județ va veni de la ei, de la tineri, dacă știm, acum, să clădim serios și durabil fără a compromite nevoile generațiilor viitoare. Am cunoscut tineri, la fel de încrezători că putem avea aici o viață mult mai bună. Nu mulți, dar am cunoscut. Și pentru ei candidez. Împreună, avem nevoie de o viziune, de a asigura o dezvoltare durabilă prin crearea de coridoare verzi, cu energie socială și foarte ușor conectate cu marile dezvoltări sociale.