George Marussi

George Marussi

Vicepreședinte USR Prahova

Dincolo de planuri și politică

Am 51 de ani, sunt căsătorit de 26 ani, am doi copii mari de care sunt mândru. Sunt inginer, gândesc și mă exprim „pe puncte”, nu știu să spun bancuri, nu sunt un bun povestitor și nu îmi plac platformele de socializare.

M-am născut în Ploiești dar o parte din copilărie am petrecut-o într-un mic sat din Alba și mă simt bine acolo, dar ajung rar. Ambii părinți au fost simpli muncitori fără a fi membri de partid, dar am avut un bunic comunist, identificat și redescoperit periodic de câțiva cetățeni vigilenți, deși este mort de 40 de ani.

Am vrut să fiu pilot militar, dar nu am avut dosarul potrivit, apoi silvicultor, dar am terminat Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti in 1993, în ultimii 3 ani având bursa naționala de merit cu media generala 10. Tot în anul 1993 am obținut o bursă de studiu DAAD la Universitatea Tehnica din Clausthal, Germania. A fost prima mea ieșire din tară și am fost puternic impresionat.
Alături de alți 9 colegi, în Sep.1993 m-am angajat ca inginer tehnolog la PETROSTAR, institut de proiectare pentru industria petrolieră. Din anul 2000 am început să lucrez pentru Baker Petrolite, devenita Baker Hughes, multinațională în domeniul serviciilor petroliere, top 3 mondial, peste 70 000 angajați și activitate în peste 100 țări. Am avut ocazia sa vad câte puțin din aceasta industrie pe mai multe meridiane, din Arabia până în Canada, să vad avantajele și dezavantajele unei corporații eficiente.

Mi-am încheiat activitatea de angajat în ian.2017 ca director şi reprezentant legal pentru Baker Hughes România cu următoarele învățăminte:
• Echipa si resursa umană reprezintă cel mai valoros patrimoniu, siguranța lor trebuie sa fie mai presus de orice alt obiectiv;
• Stabilește obiective clare și măsurabile, vor fi busola ta;
• Performanța este dată de competență, multă muncă, perseverență și organizare, funcționarea pe baza de regulamente clare, standarde și proceduri;
• Toleranța minimă la abaterile de la regulamentele interne și codul de conduita iți asigură funcționarea unei organizații cu zeci de mii de membrii;
• Evaluează și gestionează corect competențe echipei, investește în pregătirea profesională;
• Documentează toate deciziile, recomandările, …, investește în sisteme integrate de gestionare a informației;

În 2016, la îndemnul fiicei, m-am alăturat proiectului USR ca prima tentativa de activism politic, cu speranța că pot practica „un altfel de politică”. Din 2016 sunt senator și membru în Comisia pentru Energie și Comisia pentru Agricultura din Senat.

Activitatea mea parlamentara poate fi urmărita pe site-ul Senatului, iar principala mea dificultate o reprezintă competiția cu promisiunile mincinoase. Corectitudinea, Competența și Realismul nu au nici o șansă în fața demagogiei extreme.

În timpul liber, în tinerețe am mers la zbor cu motor sau la echitație și mereu am avut câini deosebiți pe care i-am iubit. În prag de 50 am descoperit plăcerea plimbărilor cu barca.

Visul meu de pensie este o microferma retrasă unde să mă bucur de liniște și natură.
Dar viața nu prea tine cont de ce visăm.