Magdalena Trofin

Magdalena Trofin

Membru al Biroului Județean USR Prahova

M-am născut şi am crescut în Ploieşti. După absolvirea Liceului Mihai Viteazul din Ploieşti, am urmat cursurile Facultăţii de Știinte Economice și Administrative din cadrul Universităţii din Piteşti, iar în anul 2003 am obţinut licenţa în Știinţe Administrative, specializarea Administraţie Publică. Dupa terminarea studiilor m-am întors în Ploieşti cu speranța ca voi face parte din noua generaţie de funcţionari publici profesionişti. Însă am fost pusă în faţa realității din instituțiile publice dominate de corupţie şi interese personale. Ca urmare m-am îndreptat către mediul privat şi de peste 10 ani lucrez la o companie în domeniul serviciilor din industria petrolieră, ca analist servicii clienti şi în logistică. Am colaborat și lucrat la numeroase proiecte complexe ale firmei, precum proiectul de explorare la mare adâncime din Marea Neagră când am coordonat logistica echipamentelor companiei, am făcut parte din echipa de  implementare a programul SAP și la elaborarea procedurilor locale.

De-a lungul carierei mele am avut oportunitatea să urmez mai multe cursuri de formare profesională, unele dintre ele având un aport real şi asupra dezvoltării personale, precum Karass Negociation Skills, cursul și atestarea IATA DGR pentru transportul mărfurilor periculoase pe cale aeriană, şi Team Leader Program.

Lucrând în mediul privat și într-o firmă internațională care se supune unor reguli foarte stricte și a legilor internaționale, cum ar fi FCPA, cu privire la actele de corupție în mediul afacerilor, am dobândit anumite aptitudini, o altă viziune a felului în care pot funcționa lucrurile. Cred că prin participarea activă, prin implicare si crearea unui mediu în care sunt promovate valorile, responsabilitate, profesionalismul si corectitudinea, se poate schimba societatea noastră.