Mihai Sandu

Mihai Sandu

Purtator de cuvant USR Prahova

M-am născut pe 6 septembrie 1990 în Ploiești, un oraș al cărui potențial îl face să merite salvat, în ciuda poluării, a birocrației și corupției. Am absolvit Colegiul Național ”I.L. Caragiale” Ploiești, am fost olimpic național la Istorie vreme de 3 ani în timpul liceului, iar astăzi sunt doctorand în Științe Politice, cu două facultăți și două programe masterale absolvite în domeniu.

 

De la cititul la umbra nucului din grădina bunicilor, la căutat de monede vechi pe la rude și prieteni, mi-am descoperit pasiunea pentru istorie și dorința de a cunoaște mereu mai mult. Această pasiune m-a făcut să deschid ochii devreme, de pe băncile școlii, iar realitatea politică din România mi s-a afișat, treptat, de la sălile Facultății de Științe Politice până la anii de muncă în principalele instituții publice.

 

Am trecut, pe rând, din mediul ONG la Administrația Prezidențială, Parlament și Ministerul Afacerilor Externe, crezând că pot schimba ceva din interiorul sistemului. Însă, atunci când am realizat că abuzurile, setea de putere, corupția și tarele morale reprezintă o pandemie sistemică pe care trebuie să o înfrunți direct, am renunțat la perspectiva unui funcționar public și m-am alăturat proiectului USR. Am înțeles atunci că implicarea este singura cale către schimbare și că dacă dorim ca integritatea, competența, respectul pentru istorie, principiile și valorile europene să nu mai fie doar năzuințe, e momentul să facem pasul către schimbarea politicii din interior.

 

Am devenit membru USR, în Ploiești, pe 6 septembrie 2018, un cadou plin de simbol făcut mie însumi chiar de ziua de naștere. Tot din 2018 sunt consilierul parlamentar al președintelui USR, Dan Barna, iar din 2019 am preluat și atribuții în zona relațiilor externe ale partidului. Astăzi, sunt Ofițerul de relații internaționale al USR și Purtătorul de cuvânt al USR Prahova.

 

Pe parcurs, am colaborat cu think-tank-uri de cercetare de renume mondial precum Centrul pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA), am absolvit cursuri de perfecționare în domeniul politicii externe și al studiilor de securitate la universități consacrate precum Harvard Kennedy School, iar odată cu asumarea politică, public articole de analiză politică în presa națională.

 

În paralel cu activitatea politică și dincolo de zona studiilor și specializărilor, am rămas ancorat în activitatea culturală și academică: încă de la 10 ani sunt membru al cenaclurilor literare prahovene, iar terminarea liceului în 2009 s-a suprapus cu debutul meu literar în volum. În anii următori am condus două reviste culturale și un ONG cultural-științific.

 

Politica e peste tot în jurul nostru și e făcută de oameni. Concepția că viața politică este intangibilă sau imposibil de schimbat trebuie înlocuită cu atitudinea și determinarea că se poate, prin voință, competență și integritate. Primul pas înseamnă să lăsăm resemnarea deoparte. Pentru că politica este făcută de cetățeni și trebuie să fie pentru cetățeni.

 

Pentru mai multe detalii, vă invit pe pagina mea de Facebook, pe profilul de LinkedIn și pe pagina mea de pe platforma Ziare.com.

 

https://www.facebook.com/MihaiSanduUSR/

https://www.linkedin.com/in/mihai-sandu-usr/

https://ziare.com/invitati/mihai-sandu/

 

Gânduri bune,

Mihai Sandu